En kat gør et vidunderligt kæledyr for både børn og voksne. De er stille, nemme at gøre renlige, og så er de sjove at have i huset. De er billige at fodre, og det er så hyggeligt når de kommer, og sidder på dine ben om aftenen. Alle elsker, at have en kat i huset.

Men hvis du har besluttet dig for at få en kat som kæledyr, er der et par ting, du først skal overveje. En af dem er, hvordan man holder katten glad og underholdt. En god og let måde, at sikre dig, at du har en glad kat på er, at give ham eller hende en kattestue og et kradsetræ.

Et kradsetræ er noget for din kat, at lege med. Katte er fra naturens side rigtigt gode klatrere. Hvis du nogensinde har observeret din kat ude i det fri, vil du med sikkerhed have set den gå op et træ. Har du ikke set det endnu, så kom derud – du vil være overrasket over, hvor hurtigt de kan klatre. Katte elsker bare at klatre i træer, og hvis du har en udendørs kat, får de sikkert deres behov dækket. Men hvis du har en indendørs kat, så er der jo desværre ingen træer til den at klatre rundt i – det er her, et kradsetræ kommer ind i billedet.

Et kradsetræ er i al sin enkelthed en måde, at give din kat et kunstigt træ, den kan klatre rundt på. Det er fremstillet på en sådan måde, at der er alle mulige vinkler og krøller til katten, som den kan undersøge. Det er specielt designet, så din kat kan klatre rundt på rigtigt mange forskellige måder, og aldrig komme til at kede sig. Et kradsetræ ser ganske mærkeligt ud, men katte elsker dem, og det opfylder deres naturlige trang til at klatre.

Du kan købe kommercielle kradsetræer, eller du kan lave et selv, hvis du er gør-det-selv typen. Hvis du er god med hammer og søm, er det faktisk muligt selv at bygge et kradsetræ. Hvis du ikke har 10 tommelfingre, og i forvejen nyder at bygge ting, kan du have det sjovt med projektet, og derefter nyde, hvordan din kat har det sjov med produktet af dit hårde slid.

Der er også en række praktiske fordele ved, at købe din kat et kradsetræ. Det giver nemlig din kat  noget at kradse i, som er mere tiltalende, end de andre ting, katten vil kunne finde rundt omkring i dit hjem. Katte elsker at kradse, og skal gøre det løbende, for at holde deres klør skarpe. Hvis du ikke giver din kat noget at klø i, vil den selv finde nogle ting, og det kan betyde dybe ridser i dine yndlingsmøbler, samt ødelagt tøj og sko. Det er altså ikke kun din kat du gør glad, ved at anskaffe dig et kradsetræ – det vil også spare dig for en masse frustrationer.