Skal du på cykelferie over sommeren eller til efteråret? Hvad enten det er i Danmark eller i udlandet, du skal ud at cykle, så er der en række overvejelser at gøre sig, inden du tager af sted. Hvad for en cykel passer bedst til dig? Skal du have din egen med eller leje en cykel på destinationen? Og hvad skal du pakke i cykeltaskerne?

Vi har samlet nogle råd til, hvordan du får det bedste ud af din cykelferie. Det er nogle gode råd, der kan hjælpe, dels hvis du er helt nybegynder, når det kommer til cykelferie, dels hvis du har været på cykelferie før.

Når du rejser på cyklen, kommer du helt tæt på

En cykelferie er en god måde at rejse på. Du har masser af tid til virkelig at fordøje alle indtryk – og du kan være sikker på, at du får det hele med. Du kan gøre stop, når du selv vil – når du tager offentlig transport, er det jo toget eller bussen, der bestemmer, hvilke steder du kan stige af. Ikke nok med at du kan gøre stop, som du vil, så kan du også komme andre steder hen, og i andre terræn, med en cykel sammenlignet med en bil. Der er altså rige muligheder for at få en masse forskellige slags oplevelser af både kultur og natur fra cyklen.

God forberedelse gør cykelferien bedre

Det er altafgørende, at du sørger for at planlægge grundigt inden du tager af sted. Du skal tænke over, hvad for noget udstyr du skal have med, hvad du skal pakke – og at du ikke pakker for meget, så du skal cykle rundt med unødig vægt.

Hvad skal du forberede? Du skal selvfølgelig tage stilling til, hvor du skal hen. Du skal tænke over klimaet – hvis nu det er regntid, der hvor du gerne vil hen, skal du overveje at investere i noget godt regntøj … Eller måske vente, til det bliver sommer. Du kan også undersøge, om der er gode cykelruter, der hvor du har lyst til at tage hen, enten på officielle hjemmesider eller i Facebook cykelnetværk for den pågældende destination. Det er nemlig vigtigt at planlægge ruten hjemmefra – i hvert fald i grove træk, så du er sikker på, at der er gode cykelruter.

Du kan bruge din mobil eller din tablet til at få adgang til cykelkort, som du kan downloade. Du kan også tilgå nogle kort i offline tilstand, hvis du bare sørger for at sætte det op i online tilstand.

Hvad skal jeg pakke?

Hvad du skal have med på turen, afhænger af mange ting. Bl.a. om du selv skal sørge for overnatning i telt med sovepose m.m., eller om du regner med at sove på vandrehjem, hostels, hoteller eller måske andre former for privat indkvartering, hvor der allerede er sengetøj m.m.

Det er vigtigt, at du også medbringer det rette udstyr til cyklen. Især hvis du skal ud på en længere tur. Det kan være lappegrej, en pumpe, en lille værktøjskasse, ekstra slanger m.m. Men også den rette påklædning såsom cykelshorts, cykelhjelm, cykelhandsker, solbriller, og nogle åndbare jakker og trøjer. Det kan også være en god ide med noget godt regntøj – for det tager helt sikkert ikke mange sekunder at blive våd, men det tager mange timer at blive tør igen.

Samtidig med at du pakker grundigt, skal du have for øje, at du ikke må pakke for meget heller. For du skal jo selv cykle rundt med al vægten, og det kan være hårdt både for dig og for cyklen.

Previous articleSådan Vælger Du Den Rigtige Type Grill Til Sommer
Next articleSådan Vælger Du Det Helt Rigtige Garn til Sokker