Har din lejlighed fået en tilstandsrapport? Hvis du går med tanken om at sælge eller leje din lejlighed ud, vil en tilstandsrapport af din lejlighed være en god ide for dig. En tilstandsrapport kan blandt andet give dig et overblik af din ejendom, samt forbedringer til fremtidige udgifter af din lejlighed.

Der er forskel på om man vil have lavet en tilstandsrapport til lejlighed sammenlignet med et hus. Årsagen til dette er, at der skal udarbejdes en rapport på selve lejligheden og for ejendommen, hvilket lejligheden er beliggende i. Begge rapporter er et krav, når din lejlighed skal købes eller sælges. Det er med til at skabe et fuldt overblik af din lejlighed og ejendommens tilstand. Hvis du fortsat er tvivl om hvad en tilstandsrapport er kan du finde mere information via ovenstående link.

Find en bygningssagkyndig

Har du netop fundet ud af at du ikke har en tilstandsrapport til lejlighed, så er det en god ide at kontakte en byggesagkyndig. En byggesagkyndig vil derefter komme hjem til dig og udarbejde to rapporter, så du kan få de bedst mulige tilbud fra flere forsikringsselskaber. Er der ingen tilstandsrapport af din lejlighed, kan du risikere at skulle stå til regnskab for køber ti år frem i tiden.

Oplever køber at der er udført ulovlige reparationer af køkken eller badeværelse vil det være dig der kommer til at stå til ansvar for regningen, samt forbedringer i boligen. En tilstandsrapport giver dermed dig mulighed for at få en ejerskifteforsikring af din lejlighed og dermed fraskrive dig alt ansvar.

Der er en bred forskel i kvalitet ved udarbejdelse af en tilstandsrapport til lejlighed. Hos Botjek bliver tilstandsrapporten lavet af en bygningssagkyndig beskikket af sikkerhedsstyrelsen. Den bygningssagkyndige er neutral og giver en professionel vinkel på skaderne i din lejlighed.

Du vælger selv

Det er altså frivilligt om du vil have en tilstandsrapport til din lejlighed, de fleste vælger dog at få en tilstandsrapport udarbejdet. Det kan stærkt anbefales at få lavet en tilstandsrapport til lejlighed, da du netop kan komme til at stå til ansvar for mangler eller fejl i din solgte lejlighed. Ved at få lavet en tilstandsrapport kan du blive fritaget alt ansvar.

Previous articleHvad du skal bruge til en god hjemmearbejdsplads
Next articleHåndsprit gel: Effektiv mod bakterier, blid ved hænderne