Mens kuglerne brød igennem vinduerne og bragede igennem luften i kulturhuset Krudttønden, lå den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, på gulvet og troede, at han skulle dø.

Men han klarede sig uskadt fra attentatet, og halvandet døgn senere gør han status efter flere skudattentater, der kostede to civile mennesker livet.

– Min største frygt er, at det mest værdifulde, som danskerne har, nemlig den helt enestående tillidsbaserede levevis, går tabt, siger Francois Zimeray i et interview med DR Nyheder.

Læs historien her: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/Video/2015/02/15/221839.htm

– Verden har brug for det danske eksempel på mange områder – for eksempel miljø og socialpolitik. På mange områder er Danmark forbilledligt, men der er især ét område, som er særligt forbilledligt, og det er den måde, som man lever sammen på i et tillidsbaseret samfund, fortsætter han.

– Det er det mest værdifulde, I har, og det skal I bevare. Det må I ikke give køb på, slutter den franske ambassadør.

—————
Her på vores YouTube-kanal får du udvalgte nyhedsklip fra DR Nyheder. Det kan f.eks. være fra TV AVISEN, Deadline eller DR2.

Du er velkommen til at indlejre/embedde klippene på din hjemmeside.

Du kan altid finde programmer fra DR Nyheder i sin fulde længde på http://www.dr.dk/tv/find-program/genre/nyheder%20og%20aktualitet og læse flere nyheder på http://dr.dk/nyheder.

Tag DR Nyheder med dig:
Nyheds-app: Send sms med “APP” til 1212 eller hent den i App Store eller Google Play.
Nyhedsbreve: http://nyhedsbreve.dr.dk/
Facebook: http://facebook.com/drnyheder
Twitter: http://twitter.com/DRnyheder (alle nyheder) og http://twitter.com/DRbreaking (kun breaking)
Abonner på YouTube: http://www.youtube.com/channel/UC8tSbn8Q4rnsSQPY-1kzXuw?sub_confirmation=1