Har du nået et punkt i dit liv, hvor du har lyst til bare at rive dit liv op ved rødderne, og starte helt forfra? Hver eneste dag er der mænd og kvinder i hele Danmark der sidder med den følelse, og en gang imellem er der folk der tager handling på det. Det er altid et nervepirrende eventyr, og jeg ville ønsker jeg kunne sige, at det altid endte godt. Livet er dog uforudsigeligt, og man kan ikke undgå, at tingene ikke altid arter sig som man håber. Hvis man sigter efter de rigtige forbedringer til sit liv, så kan man dog være næsten sikker på, at ens forandring vil være for det bedre:

1. Betragt det som et eksperiment

Hvis du vil undgå at blive skuffet over de resultater du får, når du kaster dig ud i et nyt liv, så sørg for at tænke på et som et eksperiment i stedet for et sats. Hvis man satser penge på et væddemål, og taber, jamen så står man dårligere end man gjorde før. Men hvis man i stedet laver et eksperiment, så ”vinder” man uanset hvad konklusionen på eksperimentet bliver: målet er nemlig at lære noget, og det gør man i alle tilfælde. Tænk på dette spring ud i dit nye liv på samme måde: du ved ikke med sikkerhed hvordan det ender, men du vil med sikkerhed være blevet klogere af det.

2. Skift dine omgivelser

Vi mennesker er nogle vanedyr, og det kan være rigtigt svært at bryde ud af gamle mønstre. En ting der gør det ekstra svært er hvis vores omgivelser forbliver de samme. Hvis du har den samme morgenrutine, kører til arbejde i den samme bil, møder de samme kolleger, bruger tid med de samme venner… Jamen hvad er så chancen for, at du virkelig kan lægge dit liv om? Du sidder fast i den samme rytme, og de folk du bruger tid med, har eksisterende forventninger til hvordan du opfører dig. Da jeg valgte at lave mit liv om, lavede jeg også alle mine omgivelser om. Jeg begyndte at spise morgenmad ude, i stedet for at spise havregrøden derhjemme. Jeg udskiftede min gamle Ford med en splinterny Kia Rio. Jeg fik overbevist min chef om, at jeg kunne være mere produktiv hjemmefra (eller rettere: ved at arbejde på en café). Jeg skar forbindelsen til alle mine venner de første 2 uger, og gjorde alt hvad jeg kunne for at møde nye mennesker. Langsomt lod jeg så de trofaste venner tilbage i mit liv, men lod ikke deres forventninger farve min adfærd: og hvis den nye ”mig” skræmte dem væk, så var det sådan det måtte være.

3. Skriv en dagbog

Forandring er svært, og det kan være let at give op på vejen: specielt hvis vi ikke kan se vores eget fremskridt. Skriv derfor en dagbog hver morgen eller aften. Det vil hjælpe dig med at få styr på dine tanker, og se tilbage på hvor meget du reelt har flyttet dig.

Previous articleSå Billigt er Det at Bygge Ting Selv
Next articleDerfor Holder de Typiske Argumenter for Brugte Biler Ikke