Hvad er Danmark mest kendt for? Eller mere interessant: Hvad er de bedste ting, der enten bliver lavet her i landet eller på anden måde har tættest tilknytning til Danmark? Når du er nået frem til et svar på dét spørgsmål, så stil det samme, men med Frankrig i stedet for Danmark. Det får du måske lidt sværere ved at svare på, men på den anden side kan det nogle gange være svært at se, hvad det bedste ved ens eget land er. Vi har tænkt nøje over det og er nået frem til nogle konklusioner, der måske stemmer overens med det svar, du nåede frem til – eller måske ikke, men det er da værd at finde ud af, synes du ikke?

To ting både Danmark og Frankrig er kendte for er ost og kager. Nu siger vi kager og ost, men det er sådan set alle bageri- og mejeriprodukter, der er tale om. Hvis du for eksempel tager til Sydøstasien, eller mere specifikt Thailand eller Vietnam, så kan du ikke undgå at støde på ”ægte danske småkager” fra Danisa og andre producenter. Men der er faktisk lignende småkager, som sælger sig på at være franske – om de i sidste ende stammer fra Danmark eller Frankrig ved vi ikke, men det er da ét eksempel på, at både Danmark og Frankrig er kendte for det samme.

Hvis vi ser på ting, som kun ét af landene er kendte for, så er der selvfølgelig også mange ting, vi kunne nævne, men for Danmark har vi valg porcelæn. I vores moderne verden kan man købe for eksempel Royal Copenhagen porcelæn online, men det samme gælder for alle de ting, Frankrig er kendte for – selv om vi bor i Danmark. Det burde ikke komme som nogen overraskelse, men det er stadig værd at tænke over, at de bedste ting fra hele verden er tilgængelig med et enkelt klik på nettet.

Frankrig er kendte for en lang række ting, men én ting som vi i hvert fald ikke kan konkurrere med her i Danmark er vin. Igen kan du bare gå på nettet og bestille en flaske dom perignon eller for den sags skyld gå ned i dit lokale supermarked og købe papvin fra Frankrig. Du får til gengæld virkelig svært ved at finde en eneste vin, der kommer fra Danmark. Selv hvis de rent faktisk findes, så er der altså ikke nogen tvivl om, at vi ikke her i landet er kendte for vores vine, men det er Frankrig – og det er bestemt en af de bedste ting fra landet, hvis du spørger folk rundt om i verden, som kender til vin. Vi kunne nævne andre ting som flotte landskaber, men vi må hellere stoppe, før artiklen bliver for lang.

Previous articleDerfor skal du eje en voksipose til dit barn
Next article2 danske bilforhandlere der gør det godt