Mænds mode har i løbet af de seneste par årtier ændret sig lige så meget som kvinders mode. Mode er ikke bare, hvad for noget tøj du har på dig, men også hvordan du bærer dem – fra top til tå. Det inkluderer altså også dit hår, og et godt eksempel på hvordan mode har ændret sig, er frisurer: i begyndelsen af det nye årtusinde, fra omkring år 2000 til cirka 2005, var spiky hår, med en alt for stor mængde gele, den helt store ting – ikke længere. Ting ændrer sig.

En gennemgang af mænds mode, i løbet af de sidste par årtier, har ikke til formål at forklare, hvad der er lækkert og moderne i fremtiden, og hvad der ikke vil være det. I stedet er en gennemgang af mænds mode, i de sidste par årtier, en god måde at vise, at ja, der har været ændringer, og nej, spiky hår er dødt og borte. Mode kommer og går. Bare kig på Miley Cirus, der er begyndt at bringe 80’erne tilbage. Observer hvordan pre-teens ved hjælp af zebra striber, lyse og skrigende farver, og alt andet, er i gang med samme mode, som vi så tilbage i 80’erne.

For mænd, har Johnny Depp bragt fedoraen tilbage på mode de seneste år. Kort efter hans optræden, var fedoras den nye store ting. Nu er hatte genemt ved at være yt, og fedoras kan virke prætentiøse; mænds mode har i løbet af de sidste par årtier ændret sig så hurtigt, at hvis du forsøger at se moderne ved, ved eksempelvis at være iført en fedora, er der en risiko for, at du vil se ud som en tosse der prøver for hårdt. Hvis du er for langsom er det kikset.

Mode er ved at ændre sig. Moden har altid været, men er i højere grad blevet, utrolig subjektiv. Måske bærer du ikke hatte; og i så fald gjorde Depp intet for at bidrage til din garderobe. Så hvad er pointen? Det handler ikke om, om du går med hat eller ej. Det handler om den kendsgerning, at du har en høj chance for at se moderne ud, hvis du havde en hat på i det tidsrum, fordi den kom fra Johhny Depps berømthed.

Nogle former for mode har aldrig ændret sig, og det kommer nok heller ikke til at ske. Når det kommer til underbukser, er mænd for eksempel glade for at gå med BXR Boxershorts – her handler det mindre om stilen og mærket, og komfort er den altafgørende faktor. Ligesom med underbukserne, har strømper og sokker også stadig kun en praktisk funktion i mænds øjne. Det er derfor services som Justsocks.dk har så stor success i Danmark: de gør det nemt for mænd, at dække deres praktiske behov når det kommer til tøj.

Hvad der virkelig har ændret sig i løbet af de sidste par årtier, når det kommer til mænds mode, er holdningen. Mænd er mere opmærksomme på, at moden er derude, og at den måske endda kan være relevant for dem. For halvtreds år siden handlede mode om respekt og funktion – tøj er tøj er tøj, så man brugte ikke nogen feminine fancy bånd eller skjorter med tøjet. Mænd udtrykker sig mere end nogensinde igennem mode, det være sig gennem fedoras, en tur tilbage til 80’er stilen med et stænk af farve, den berygtede “emo” dille med sorte støvler og gråtoner, eller noget imellem.

Previous articleSådan Vælger Du Det Rigtige Webhotel Til Din Online Forretning
Next articleDerfor skal du eje en voksipose til dit barn