Et ERP-system er en centraliseret tilgang til at håndtere de daglige aktiviteter i den moderne virksomhed. Der er en række eksempler på nutidens brug af ERP-systemer, der tydeligt viser hvordan systemerne er blevet langt bedre end deres forgængere, der plejede at være en blanding af specialbygget support og pakkesoftware til virksomheder. Lad os tale om nogle af disse eksempler i detaljer for at få et klarere billede af de moderne ERP-systemer.

Eksempel 1: Beregning af Salgsprovision

Et simpelt eksempel på ERP-systemet er at beregne salgsprovisioner. Dette er specielt udbredt i Telemarketing virksomheder. HR afdelingen beregner salgskommission ved hjælp af et ERP-system igennem en webservice. Denne webservice har typisk adgang til to forskellige back-end-systemer i forbindelse med behandlingen af salgsprovisionerne. Det ene er ERP-systemet, der opdaterer den ansattes løn, og det andet system er CRM-systemet, der gemmer informationen omkring salget på kunden og sætter de nødvendige processer i gang der fører salget videre.

Fra dette simple eksempel kan vi se, hvordan et moderne ERP-system gør tingene lettere for HR afdelingen. Det hele kan tilgås igennem en ganske almindelig webbrowser, da de fleste ERP systemer i dag er integrerede webservice applikationer. Da store dele automatisere mindsker det desuden risikoen for menneskelige fejl, hvilket også kommer sælgerne til gode.

Eksempel 2: Grundlæggende ERP-eksempler

ERP-software er hjertet i enhver stor organisation, da den styrer de forskellige databehandlingsaktiviteter og løser dem gennem sin integrerede tilgang. I en stor organisation er det meget vigtigt at styre sine oplysninger, da der er en stor informationsstrøm både indenfor og udenfor organisationen. Den store informationsstrøm gør informationsstyring til en vanskelig opgave.

En centraliseret løsning, der kan håndtere hele informationstrømmen både ind og ud,  fra en fælles platform, er således nødvendig for virksomheder når først de når en vis størrelse. Det sikrer at der er  en ordentlig redegørelse for hver enkelt stykke information i den fælles database, og du behøver ikke at søge hist og her for at finde tingene. Det er den primære værdi man får ud af et ERP system. Den centraliserede tilgang hjælper også med at bekæmpe eventuelle tab af data eller duplikationer af samme. Det hjælper altså med at undgå forvirring og gør det nemt at håndtere og få adgang til oplysningerne.

Et eksempel på ERP til at styre informationssystemet kan være i en indkøbsafdeling, hvor afdelingen hurtigt kan tilpasse materialeordrer, mens man ser på oplysningerne i den centraliserede database relateret til stigning eller fald i kundernes ordrer. Således gør ERP-løsninger arbejsaktiviteterne mere effektive.

 

Et ERP-system et computerprogram der består af flere moduler. Det er designet til at understøtte alle de store aktiviteter, der finder sted i en organisation, herunder: fremstilling, køb, salg, markedsføring, forsyningskæde mv.

Hvis du leder efter en løsning til at styre dine menneskelige ressourcer eller ting som produktplanlægning, lagerstyring, produktionskontrol osv., så kan det altså hurtigt betale sig at investere i et ERP system til virksomheden.

Previous article6 Ugers Kursus – Online Marketing – Thomas Bigum
Next articleSådan Vælger du Den Helt Rigtige Flaske Champagne til Nytår