Vi kender det alle, følelsen af at stå foran klædeskabet og føle sig fortabt. Har du lidt ekstra kilo på sidebenene, kan situationen måske virke endnu mere uoverskuelig.

Du ved, at skabet burde være fyldt med smart tøj til store mænd, men det eneste du ser, er fejlkøb eller tøj du drømmer om at komme til at passe en dag?

Kan du nikke genkendende til det, er det måske på tide at få ryddet lidt op?

Vi giver her en kort guide til, hvad du bør beholde og hvad der bør siges farvel til.

  1. Gør klar

Ryd skabet for alt tøj og giv skabet en hurtig rengøring, så giver det en følelse af en ny start for din ”nye” garderobe.

  1. Del tøjet i fire bunker

Behold: Det tøj, som passer dig godt og du føler dig godt tilpas i.

En god regel er, at hvis tøjet ikke er blevet brugt i et år, skal det væk. Gem ikke tøj, som først vil passe dig, når du har tabt dig – dette giver dig kun en dårlig samvittighed. Sagt på en anden måde har du noget tøj, der gør dig i dårligt humør, bør du skille dig af med det.

Gem væk: Er tøjet, som passer og klæ’r dig godt, men som du eksempelvis ikke skal bruge før næste vinter. Dette skaber plads i klædeskabet samt følelsen af at få nyt tøj, når det findes frem igen.

Smid ud: Her lægges alt som enten er tyndslidt, plettet, forvasket eller krympet. Dette gælder også selvom det er ”favoritten”.

Donér eller sælg: Smid ikke noget ud, som andre måske kan få gavn af? Donér tøjet til din lokale genbrugsbutik, eller sælg det på nettet. Facebook har f.eks. flere forskellige grupper af køb/ salg/ byt i kategorien tøj i store størrelser til mænd.

  1. Organiserer

Nu står du så tilbage med hvad der skal være i dit skab. Brug bøjler til det tøj der har det bedst med at hænge f.eks. skjorter, blazere mm. Resten foldes og placeres i produktgrupper bukser, t-shirt, strik osv. Det sparer plads og giver dig et godt overblik.

Brug bøjler af træ. Plastik- og stålbøjler ødelægger tøjet og laver mærker i skuldrene. Hvis du vælger ens bøjler vil du få en flot og ensartet garderobe.

Strømper, undertøj og andet tilbehør lægges i en skuffe eller kasse uden låg.

  1. Beløn dig selv

Er det første gang dit klædeskab får den store tur, har du uden tvivl været på hårdt arbejde. Men du har nu et langt mere overskueligt skab og fundamentet til en brugbar og sammenhængende garderobe.

Det er nemlig nu – det visuelt bliver meget tydeligt hvis du står og mangler noget. Det kan være, at der kun er et par jeans tilbage i stakken med bukser. Men det er så her, at du belønner dig selv, for godt arbejde og køber et nyt par evt. for de penge du har fået ind for salget af dit brugte tøj.

Previous articleEr du Mand og Skal på Date – Så tag en T-Shirt På!
Next articleHvilket vaskemiddel til bil?