Home Livsstil Sådan Vælger Du Den Rigtige Type Grill Til Sommer

Sådan Vælger Du Den Rigtige Type Grill Til Sommer

0
Sådan Vælger Du Den Rigtige Type Grill Til Sommer

Et af de vigtigste spørgsmål til sommer er, om du skal bruge en Gasgrill eller holde dig til den velkendte grill med kul. At grille i haven er en fantastisk måde, at bringe familie og venner sammen, på en solrig eftermiddag, til god mad og godt selskab.

Som du ved, er der grill ”purister”, der mener at det, at riste et par steaks på en grill, ikke er rigtigt grillmad, medmindre det er gjort på en kulgrill. Så er der dem, der føler deres steaks eller bøffer er lige så gode, hvis ikke bedre, på en grill med gas. Gennem årene har der været mange hede debatter om, hvilken grill der er bedst: naturgas eller trækul. Nogle af forskellene handler om tilberedningstiden, smagen af den mad, der bliver tilberedt, og hvordan man rydder op i rodet efterfølgende. Den reele forskel mellem de to typer grill ligger i sikkerhed, smag, omkostninger og bekvemmelighed.

Den største og mest umiddelbare forskel mellem en kul og en  gasgrill er prisen. En grill der bruger kul er stort set altid betydeligt billigere. Du kan købe en billig kulgrill til godt 150 kr, hvis du kan klare dig med en lille model, som er perfekt til et mindre arrangement ude i baggården eller andre områder med begrænset plads. Hvis du skal ud at rejse på dit Sabbatår, men gerne vil have en grillfest inden, så er en lille kulgrill klart det bedste valg. Selvfølgelig kan du finde flere modeller, der bruger kul, og som koster betydeligt mere, men der er reelt ikke den store forskel i den mad man får ud af dem . En middelpris for en kulgrill vil ligge omkring 500 kr, og kan betragtes som en god kvalitet for pengene med god holdbarhed.

En gasgrill er en anden helt anden snak. Du kan bruge op til 50.000 kr på en, hvis du skal have det vildeste af det vildeste. Nej, det er ikke normen. I de fleste butikker med grilludstyr kan du finde en meget funktionel gasgrill for omkring 1.800 kr, der vil vare i lang tid. Det afhænger selvfølgeligt af, hvordan den behandles. Hvis den står ude i elementerne, så sørg for at købe noget du kan dække den af med, da du ellers risikere at få rust. Omkostningerne ved en gasgrill går op, for hver ekstra funktionalitet du gerne vil have der skal være på den. En gasgrill kan fås med store ristestørrelser, fire eller fem brændere, sideborde, varmere ovne, og endda små køleskabe. De mere almindelige modeller, som kan være rigtig god kvalitet, vil variere mellem 2.000 kr til 8.000 kr. I det prisleje får du have nogle af de mere brugbare funktioner som sidebrændere, men bestemt ikke et køleskab. Alt efter hvor godt du passer på den, kan sådan en vare fra 12 til 15 år.

Det næste du skal beslutte dig for, er størrelsen på grillen. Hvis du kun bruger den til små fester eller til familien i weekenderne, behøver du ikke at gå ud at købe en grill, der kan klare 10 kilo kød og kartofler på én gang. Det er muligt at finde en god grill, der passer til dit behov for en meget god pris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here