Skånsom madlavning med en blender

Når du laver mad med en blender, så er det vigtigt at tage højde for, at blenderen ikke kan klare alt. Den kan have svært ved at blende store stykker mad, og den kan også have svært ved at blende meget fast mad.
Derfor er det en god idé at skære maden i mindre stykker eller at lave den mindre fast, før du blender den. Det er også en god idé at tilsætte lidt væske, så blenderen kan køre bedre rundt.

Skær maden i mindre stykker

Det er en god idé at skære maden i mindre stykker, inden du blender den. På den måde kan blenderen komme bedre rundt i maden, og på den måde kan den også blende maden bedre.
Hvis du blender f.eks. kartofler, så skal du sørge for at skære dem i mindre stykker, inden du blender dem. På den måde er du sikker på at blenderen faktisk kan blende dem, og du altså ikke får klumper af kartofler i din mad.

Tilsæt lidt væske

Det er også en god idé at tilsætte lidt væske, når du blender mad. På den måde kan blenderen komme bedre rundt i maden, og på den måde kan den også blende maden bedre.
Hvis du blender f.eks. grøntsager, så kan det være en god idé at tilsætte lidt vand

Blender grøntsager

Når du blender grøntsager, så er det altid en god idé at skære dem i mindre stykker, inden du propper dem i blenderen.
Fordi grøntsager indeholder mange celler, som indeholder luft, så kan det være svært for blenderen at komme til at blende grøntsagerne.
Du kan også stege grøntsagerne, inden du blender dem. Dette giver dem en mere cremet konsistens.

Blender frugt

Ligesom med grøntsager, så er det en god idé at skære frugten i mindre stykker, inden du propper den i blenderen.
Derudover kan du sagtens blende frosne frugter. Frosne frugter indeholder intet vand, og derfor kan de også være svære at blende.
Tilsæt f.eks. lidt vand, mælk eller frugtsaft.

Blende nødder

Nødder kan være svære at blende, fordi de er så hårde. Du kan derfor prøve at varme nødderne op først.
Det kan f.eks. være en god idé at stege nødderne, inden du blender dem.
Du kan også tilsætte noget vand, når du blender nødderne.

Konklusion

En blender er en fantastisk madlavningsredskab, som kan bruges til at lave mange forskellige retter.
Det er dog vigtigt at tage højde for, at blenderen ikke kan klare alt. Derfor er det en god idé at skære maden i mindre stykker eller at lave den mindre fast, før du blender den.
Det er også en god idé at tilsætte lidt væske, så blenderen kan køre bedre rundt.