Vi lever i en tid, hvor tendenser skifter hurtigere og hurtigere. Før i tiden var modefænomener noget, der kunne vare hele generationer. I dag er man håbløst umoderne, hvis man går i det, der var moderne sidste år. Det er derfor svært at følge med, men til gengæld også rigtigt spændende! Man kommer ikke til at kede sig, for der er altid noget nyt og interessant på vej. Det er også rart nok, at hvis man ikke rigtigt bryder sig om de ting, der er moderne lige nu, så skal man ikke vente længe før det bliver erstattet med noget andet.

En af de ting, der har skiftet lynhurtigt på det seneste, er hvor folk foretrækker at bo. Der var en god overgang, hvor folk valfartede til storbyerne. De skulle være fra det døende udkants Danmark, og ind til de store byer, hvor tingene skete. Folk var trætte af det kedelige og ensformige liv på landet, og søgte action og spænding fra storbyen. Det skete i så høj grad, at politikerne var ved at gå helt i panik! Uden folk i de mindre byer, var det pludseligt svært for virksomheder at operere der. Lokale virksomheder mistede kunder, fordi så mange folk i området flyttede til byerne. Andre fik svært ved at finde nok ansatte af den samme grund. Det betød at virksomhederne måtte lukke – og gæt hvad det førte til! Uden indkøbs- eller jobmuligheder, var endnu flere folk tvunget til at søge ind til byerne. Det var altså en effekt der forstærkede sig selv. Det var dette, som politikerne så som problematisk. De store byer ville umuligt kunne bære, hvis alle flyttede dertil, og statskassen ville ikke kunne bære, hvis alle der boede på landet pludseligt ikke kunne finde job og var nødt til at gå på dagpenge.

Men før der rigtigt kom gang i nogle initiativer der måske kunne stoppe det, så skiftede moden af sig selv. Pludseligt blev folk trætte af at bo i storbyens larm, og af at deres Renault Talisman brugte det meste af sin tid i en uendeligt lang kø hver morgen. Der var kommet mere fokus på den personlige sundhed, og på at være i mere rolige omgivelser. Det fik folk til at søge ud på landet helt af sig selv. Det gik også op for virksomhederne, at der var penge at spare ved at have afdelinger udenfor de store byer, og at der nogle gange faktisk var øget produktivitet i disse områder, fordi folk kunne slappe mere af i deres fritid.

Det er muligvis kun et spørgsmål om tid, før moden skifter igen. Men når tingene går så hurtigt, så betyder det faktisk mere frihed til dig. Du behøver ikke lade dig diktere af moden, da den skifter konstant. Moden fortæller ikke hvad der er ”bedst”, kun hvad der er ”populært”. Så hvad er bedst for dig?

Previous articleDerfor Holder de Typiske Argumenter for Brugte Biler Ikke
Next articleHvis Bare Biler Kunne Bære Makeup