Det, at gå i gang med at strikke et par sokker som et nybegynderprojekt, kan være en sjov måde at komme i gang med en ny hobby, som de fleste mennesker bliver forelsket i over tid. Det kan være givende, når det første par endelig er færdigt, og de endelig kan bæres af én selv. Det er også fantastisk at se sine søskendes øjne lyser op, når de åbner en betænksom hjemmelavet gave. Strikning af et par sokker er ofte et af de første projekter, som dem med interessere i at strikke påtager sig, og et af de mest almindelige spørgsmål er: hvilken type garn skal bruges?

Det varierer

De fleste mennesker leder efter et enkelt svar på, hvad den bedste type at bruge, men der er simpelthen ikke ét korrekt svar. I stedet er det ligeså forskelligt som en persons livret. Nogle personer vil foretrække et tykkere materiale, mens andre foretrækker en tyndere type der let går ned i et par sko.

For at vælge den perfekte type garn til et par sokker, skal en strikker tænke på, hvad de vil have af et materiale. For eksempel, om det er tykt eller tyndt, om det skal kunne holde til meget slid, allergier og lignende. Så er det tid til at se på de forskellige muligheder.

Uld

De fleste strikkere kan lide at bruge uld til deres strømper. Uld er kendt for at hjælpe med at absorbere fugt, hvilket er ideelt til svedige fødder. Det er ikke det eneste, der gør dette til et godt valg til sokgarn.

Uld er også kendt for at være varm og åndebar. Det hjælper tæerne med at få luft, så de ikke bliver klamme, mens de stadig holder hver tomme af foden varm hele vinteren lang. Dette materiale kan også holde formen bedre end andre materialer, som f.eks. Bomuld og alpaca, hvilket betyder, at det ikke bliver strakt ud ved hælen, hvilket er et typisk problem med hjemmestrikkede sokker.

Zpagetti Garn

Hvis du gerne vil være god ved miljøet, og samtidig lave nogle helt unikke sokker, så tag et kig på Zpagetti garn. Denne type garn er primært lavet af bomuld, med 10% polyester. Det er lavet af overskud fra tekstilproduktion, hvilket betyder at hver rulle har en unik farvesammensætning, og at du hjælper på miljøbelastningen ved at sørge for, at intet går til spilde.

Forstærket Uld

Nogle strikkere bruger grundlæggende uld, og der er ikke noget galt med det. Der er dog mange der foretrækker uld, der er forstærket med noget andet, såsom nylon eller akryl. Denne type materiale kommer med et væld af fordele. For det første vil de, der bærer varerne, få glæde af alle de naturlige fordele ved uld, såsom den åndbare og den del, og at uld hjælper med at holde fødderne varme.

Derudover vil de nyde godt af de ekstra fordele ved det materiale, der bruges til at forstærke garnet med. Strømperne vil være mere slidstærke end det almindelige uld. Håndstrikkede sokker er endnu mere behagelige, og kan føles ganske luksuriøse, hvilket gør dem perfekte at kombinere med Carhartt tøj og lignende. Dette er en af de mange grunde, at forstærket naturligt garn er så populært til dette projekt.

Previous articleDet skal du huske på cykelferien
Next articleSuccess med Kontorartikler – Sådan Gik Jeg Fra Helt Fortabt til Superstjerne